Het zwembad krijgt vorm

Zwembad krijgt vorm!

Tijd voor een update want het zwembad krijgt al vorm.

Sinds anderhalve week zijn onze vrienden er uit Nederland. Ze zijn ondergebracht in Appartement C. Ze zijn er om ons te helpen met allerlei klussen.
Inmiddels is Appartement B ook bezet door een derde vriend die afgelopen maandag is gearriveerd.

In de afgelopen twee weken is er erg veel werk verzet. Appartementen BlouBlou Curaçao begint steeds meer vorm te krijgen!
Hector en zijn mannen zijn druk in de weer met bouwwerkzaamheden en ons zwembad krijgt ook vorm.
Nadat eerst de kuil werd gegraven was het de beurt aan de timmerlieden om de bekisting te stellen. Eén van deze mannen vertelde dat hij naast dit werk pastoor is. In een parochie in één van de noordelijke wijken van Willemstad is. Soms ontaard zijn werk niet alleen in timmeren, maar ook in discussies met de andere mannen over het geloof. Heel apart!

 

Betonspuiter

Na het stellen was het de beurt aan de betonspuiter. Petje af voor deze man die in de bloedhitte dit zware werk in één dag verricht.

het zwembad krijgt vorm: de betonspuiter

Gelukkig heeft het tijdens deze werkzaamheden niet geregend. Daar was men wel bang voor, omdat het begin van de regenperiode is aangebroken.

Deze week is de bekisting weggehaald en is begonnen met het metselen van de trap, het aanleggen van het pomphuis en het weer terug schuiven van de grond.
Het ziet er uit als een echte bouwplaats met overal bergen zand en stenen. Maar dat komt goed. Er is hulp genoeg!

Gelukkig begint het nu vorm te krijgen!!

Geschreven : 25 september 2014

De vorm van het zwembad is duidelijk te zien