Vullen van de bloembaki

Vullen van de bloembaki

De bloembaki zijn zover om te vullen. Onze zonen Werner en Lennart klaren deze zware klus. Zij zijn nu bij ons met vakantie. Zij halen de grond die tijdens het graven van het zwembad op het terrein naast ons is gestort, weer deels terug. Wij herbruiken deze grond dus weer.

Eerst worden de bloembakken aan de binnenzijde gecoat. Dat heeft Alja al op een eerder moment gedaan. Het coaten is nodig om de zijmuren van de bloembaki waterdicht te maken. Het water kan wel de grond in zakken want de bodem is open.

Onze zonen hebben een stellage van planken gemaakt om makkelijker de grond direct in de bloembakken te rijden. Om beurten gebruiken zij de kruiwagen om de grond te verplaatsen..

Vullen van de bloembaki

Tijdens het vullen van de kruiwagen hebben Werner en Lennart veel belangstelling van langsrijdende Antillianen. Kennelijk vinden zij het grappig om hen zo te zien werken (zweten).
Zij pauzeren regelmatig en drinken voldoende water. Het tempo hebben zij gelukkig ook aangepast.

Gisteren is de grootste bak gevuld en na afloop maakten zij een frisse plons in het zwembad. Daarna was het genieten van een heerlijk koud Polar biertje!
Dik verdiend!

Geschreven: 6 december 2014

Vullen van de bloembaki

Vullen van de bloembaki