SUP op Het Spaanse Water

SUP op Het Spaanse Water

Op Curaçao kan er op het prachtige Spaanse Water worden gesupt.
Een vrij nieuw fenomeen dat is afgeleid van het surfen. SUP op Het Spaanse Water is staande op een surfboard, met een peddel in de hand, het zilte nat van het mooie Spaanse Water doorklieven.

SUP Curaçao organiseert diverse tours, met of zonder begeleiding. Het is gevestigd bij de Surfschool aan het Spaanse Water, even voorbij Pop’s Place (restaurant aan het water) linksaf het zandpad op. Na 100 meter zie je de gebouwen (containers) liggen.

Er is een website maar de Facebook pagina is actueler en up to date. Hier kun je ook je reservering regelen. Kosten voor 2 uurtjes suppen onder begeleiding op Het Spaanse Water zijn USD 49 ( ANG 85) per persoon.

SUP door de mangrovebossen

Je wordt per snelle boot overgevaren naar de andere kant van het Spaanse Water, vlakbij de Tafelberg. Daarvandaan sup je met de wind in de rug terug naar de locatie van SUP Curaçao.

Je komt door en langs prachtige mangrove bossen en maakt tussendoor een korte stop om wat te eten en te drinken. Hier zorgt de begeleider voor en deze verteld ook over wat er onderweg allemaal te zien is.

Midden op het Spaanse Water zijn er wat golven en harde wind. Je leert hoe je hiermee om moet gaan en op de plank kan blijven staan.

Wijds uitzicht over Het Spaanse Water

Wij hebben op 20 maart 2018 de tocht voor het eerst gemaakt en ook het fenomeen suppen leren kennen. Dat viel goed in de smaak. Als wij weer een keer willen suppen dan kan dat zonder begeleiding. Je wordt gedropt op een locatie naar wens, om vervolgens daarvandaan je eigen route weer terug te suppen. Avontuurlijk, toch?

Geschreven : 20 maart 2018

De SUP helden