Rustige zondag

Rustige zondag

Gisteren een vrije dag en nadat wij eerst met familie hadden geskypet, zijn wij naar Willemstad getogen. Echt een rustige zondag. Het was warm met weinig wind en een bijna strak blauwe lucht.

De auto geparkeerd in de Riffortgarage, waar je je auto nog gratis kan stallen (!) en toen via het gezellige terras van het Riffort richting Annabaai.

Vanwege een defect ligt de Pontjesbrug buiten werking langs de kade. Er moet aan de Punda-kant een balk vervangen worden en deze klus duurt circa 2 tot 3 weken. De veerdienst vaart nu 24/7.

Er lag wel een Duits cruis-schip, maar Willemstad zelf was verlaten en stil.

Rustige zondag in Willemstad

Winkels waren gesloten, bij Iquana hadden ze maar de helft van het terras opengesteld, en verderop waren de terrassen op het Wilhelminaplein wel open. De mensen die er zaten waren voornamelijk Duitsers.

Omdat wij trek hadden in een frietje, en Dutch Treat aan de Annabaai op zondag gesloten was, streken wij ons neer bij het Plein Café. Na een lekkere puntzak friet met kroket en een paar drankjes, liepen we via het plein richting De Boogjes, de oude stadswal die Fort Amsterdam vroeger tegen indringers moest beschermen. Nu zitten daar restaurants met een fraai uitzicht over de Caribbean.

Aan het plein grenst ook het parkje waar prominent de woorden DUSCHI en CURACAO zijn geplaatst als foto-object voor de toeristen.

Op 2e Paasdag viert Curaçao het Seú feest (Oogstfeest) wordt en zijn de woorden CURACAO opgesierd met diverse poppen in kleurrijke klederdracht.

Rustige zondag

Wat ook direct opvalt aan het plein is het gebouw waar nu het Paleis van Justitie is gevestigd, een voormalig kerkgebouw. De gele kleur van de buitengevel contrasteert met de fel blauwe lucht.

Rustige zondag

Onze rustige zondag ging voorbij.

Geschreven : 23 maart 2015