Presentatie fotoboek "Tafelberg and beyond"
Foto : Ellen Spijkstra

Presentatie fotoboek "Tafelberg and beyond"

Op 30 november 2018 waren Alja en ik uitgenodigd voor de presentatie van het nieuwe fotoboek “Tafelberg and beyond” van fotografe Sinaya Wolfert en schrijfster Jeannette van Ditzhuijzen.

De Mijnmaatschappij Curaçao verleende voor dit evenement toestemming. De circa 100 genodigden bekeken onder andere de oude verlaten gebouwen van Nieuwpoort. Grupo Eki verzorgde de muzikale omlijsting. Je werd direct in een heerlijke authentieke Curaçaose sfeer geplaatst.

Presentatie fotoboek "Tafelberg and beyond"

De zoon van Max Mezas, de eerste niet Britse directeur van de Mijnmaatschappij, was ook aanwezig. Hij vertelde een prachtig verhaal over het leven en de belevenissen in Nieuwpoort. Vroeger als kind en later als medewerker.

Na een hapje en een drankje reed het gezelschap in bussen de Tafelberg op.
Wat een fenomenaal uitzicht heb je daar van Curaçao!
Iedereen maakte het nu zelf mee om boven op deze berg de zonsondergang te zien.

Prachtig uitzicht boven op de Tafelberg

Ook waren Junior Tecla en Rudi Plaate uitgenodigd. De laatste speciaal omdat hij vroeger veel optrad in de club van Nieuwpoort. Bovenop de berg werden door de muzikanten en zangers “Atardi, Kòrsou ta bunita” ten gehore gebracht. Al gauw zongen en dansten veel omstanders mee terwijl de zon langzaam onderging in de Caribische Zee. Een geweldig moment!

Rudi Plaate zingt Atardi

Wie dit boek, of één van de andere prachtige fotoboeken over Curaçao, wil bestellen, kan contact opnemen met Sinaya Wolfert.

Op haar website staan al haar fotoboeken vermeld en zijn rechtstreeks te bestellen via sinaya.wolfert@gmail.com .

Geschreven : 10 december 2018

Prachtige zonsondergang