Lijnen uigezet voor het zwembad

Lijnen uitgezet

De lijnen voor het zwembad zijn uitgezet.

Plaatsing is parallel aan het woonhuis, recht tegenover het zonnedek. De aannemer wil zaterdag de graafmachine er in zetten en aan ons de taak om er voor te zorgen dat de stenen er voor die tijd uit zijn.

Dit wordt onze eerste zware klus op het eiland!

Zwaar zeker omdat wij nog maar anderhalve week op het eiland zijn. Het is september en dat betekend ook de warmste periode van het jaar.
En omdat wij nog vers uit Nederland zijn ligt ons werktempo automatisch ook hoger dan op Curaçao.

Op de 2e zaterdag van ons verblijf op het eiland werd 's-ochtends de eerste steen uit het plein gestoken. Dat ging makkelijk dus direct verder met de rest.
Naar gelang de dag vorderde werd het steeds zwaarder. De stenen moesten ook nog op bepaalde plekken gestapeld worden. De graafmachine moet natuurlijk de grond ook nog ergens kwijt.

In de middag werd er gewoon doorgewerkt. Gewerkt? Het werd zo zwaar dat er 10 minuten gewerkt kon worden en daarna een kwartier pauze. In de pauze werd dan telkens een liter water gedronken want het zweet gutste van de lijven.
Toen werd inmiddels ook duidelijk dat op Curaçao het werktempo aangepast wordt aan de temperatuur. Het Nederlandse werktempo vertraagde allengs tot een Antilliaans werktempo.

Die zaterdag werd ongeveer driekwart van het totaal gerealiseerd. Omdat maandagochtend de graafmachine gepland stond moesten wij zondag het werk afmaken.
Inmiddels waren wij aardig gebroken maar konden de klus die middag eindelijk klaren.

Om vier uur gingen de voetjes omhoog en werd er met een koel drankje in de hand tevreden naar het werk gekeken. De graafmachinist kan morgen aan de slag!

Geschreven : 4 september 2014