Hout sprokkelen

Hout sprokkelen

Gisteren zijn wij naar de noordkust gegaan om hout te sprokkelen. Hout dat nodig is voor de bordjes met de namen van onze appartementen. Het werd een avontuur.

Nadat wij ergens in de buurt van Playa Kanoa, de enige baai in het noorden waar gezwommen, gesnorkeld en gedoken kan worden, via een onverhard weggetje de noordkust bereikten, kwamen we in een soort maanlandschap terecht.

In de verte waren meer auto’s te zien waarvan wij dachten dat daar een feestje werd gehouden.

Wij onze auto geparkeerd bij één van de windmolens ten oosten van Hato.

Het werd nog spannend omdat ik alleen mijn vertrouwde slippers bij mij had en geen stevige schoenen. De bodem ligt naar het water toe bezaaid met scherpe stenen en het lava dat daar onder ligt is ook vlijm scherp. Goed kijken waar ik mijn voeten neer zet.

We hadden bijna de kust bereikt toen een dame achter ons plotseling ons aanriep met “meneer, mag ik wat vragen?”.

“Ja, natuurlijk”, zei ik waarop zij verder ging. “We zijn met een clip bezig voor onze dansschool en uw auto staat precies in het camerabeeld op de achtergrond”.

Hout sprokkelen de dansgroep

Heb ik dat, dacht ik, maar ik vond het eigenlijk wel leuk! In de middle of nowhere gebeurt ineens zo iets! Ik weer voorzichtig terug om mijn auto achter de groep te parkeren.

Inderdaad werd op professionele wijze een reclamefilmpje gemaakt met dansende dames met op de kale achtergrond twee draaiende windmolens. Een fraai beeld.

Toen ik weer bij mijn eigen groep terug kwam was ik blij dat er al een stuk hout gescoord was.

In een soort inham, geen baai maar gewoon door de ruwe zee uitgesleten, konden we eindelijk meer houtjes scoren.

Wel spannend, want om de zoveel golven beukte er eentje hard tegen de kust en bereikte het water ook de plek waar wij aan het zoeken waren.

Met een Vreugdenhil tas vol sprokkelhout gingen wij weer voldaan huiswaarts. Dinsdag zullen wij de houtjes afgeven bij Gladys Art, zie ook haar Facebook-pagina, die voor ons de naambordjes gaat schilderen.

Geschreven : 23 februari 2015

Hout sprokkelen

Hout sprokkelen windmolens