Diepste punt bereikt

Diepste punt bereikt

Na twee dagen graven is nu eindelijk het diepste punt van het zwembad bereikt. Het leek er op dat het langer zou duren omdat de graafmachine na één dag graven stuk ging. Dit euvel werd de volgende ochtend snel verholpen en is het graven nu eindelijk afgerond.

Er kwam ook een ander probleem bij. Precies in het midden van het zwembad zat een grote klomp klei. Zo groot dat de graafmachine deze er niet uit kon halen.
Dan maar met een pikhouweel en twee man de klomp in stukken hakken. Dit duurde een hele middag maar uiteindelijk was de bodem geëgaliseerd. We kunnen gaan afstoffen!

Om de grond af te voeren is een tijdelijke toegang gemaakt in de muur van onze tuin. Precies op de hoek van de Kaya Damasco en Kaya Jan Thiel is 1 kolom weggehaald en het lage muurtje aan weerzijden.
Van daaruit maakte de graafmachine een talud naar het centrale plein. Zo kon ook het vrachtautootje op en af rijden.

De grond werd naast ons perceel in een diep gat gegooid om het te dichten. Nog een leuk detail: het duurde op een gegeven moment wel erg lang dat het vrachtwagentje weer was teruggekeerd. Wat bleek?
De chauffeur was te ver naar achteren gereden waardoor de vrachtwagen hald ij het gat bengelde. De chauffeurscabine hing in de lucht. Uiteindelijk kon de graafmachine het vrachtautootje er uit trekken. En kon er weer verder gewerkt worden.

Vandaag begint de zwembadbouwer met het stellen van de profielen.

Volgende week maandag of dinsdag wordt het beton gespoten, en kan het gaan uitharden.

Vandaag arriveert ook eindelijk de container met onze spullen uit Nederland, dus de armen kunnen weer uit de mouwen!

Geschreven : 11 september 2014