Deja's Homemade Ice Cream in blogs

Deja's Homemade Ice Cream

Tijdens de lockdown heeft Emely Sebelon haar dochters Daphe-nee (16) en Jean-dy (8) de gelegenheid gegeven hun idee van Deja's Homemade Ice Cream verder te verwezenlijken.
Flow heeft een project dat jonge ondernemers de kans biedt zichzelf te promoten. Zij hebben tweemaal een video opgenomen in en rond onze bungalow Barbulèt.
De laatste video, die 3 weken geleden is opgenomen, is te zien op de Facebook pagina van Appartementen BlouBlou Curaçao.

Hieronder het verhaal hoe het idee is ontstaan en uitgewerkt.

Lockdown

Tijdens de lockdown in maart 2020 ging Emely boodschappen doen bij de supermarkt. Haar dochters mochten niet mee. Hun moeder kreeg de opdracht lekkere ijsjes mee te nemen. Er waren helaas geen ijsjes in de favoriete smaken van haar dochters meer te verkrijgen. Dat was een teleurstelling.
Jean-dy vroeg opeens aan haar moeder: “Waarom maken wij niet onze eigen ijsjes?”.
Emely vond het een prima idee. Zij begon direct met het verzamelen van informatie over het maken van ijs.

Deja's Homemade Ice Cream

Deja's Homemade Ice Cream : ondernemers

Ondernemen zit in het bloed van de familie Sebelon. Emely heeft haar eigen administratiekantoor, JED Administratie Kantoor. Ze heeft een motto voor al haar klanten: "ontdek de passie van het ondernemen zodat er meer inkomen gegenereerd kan worden".
Met toewijding werken haar 2 dochters nu aan het maken van lekker ijs. Emely is er trots op.
Ook hebben haar dochters durf: Jean-dy is in 2020 verkozen tot Little Miss Curaçao.

Deja's Homemade Ice Cream

Het lekkerste ijs van Curaçao

Het maken van het lekkerste ijs van Curaçao ging met vallen en opstaan. Zij kregen te maken met tegenwerking van supermarkten. Zij wilden hun ijs niet verkopen omdat het in huis wordt gemaakt. Ook het vinden van de juiste receptuur kostte veel tijd. Er werd veel geïnvesteerd.
De vader van Daphe-nee en Jean-dy, Dahyr Sebelon, keurde de geproduceerde ijsjes. Hij gaf zijn mening om uiteindelijk een goed product te krijgen.
Eind augustus 2020 was het zover en konden zij hun ijsjes gaan verkopen. Ondanks de tegenwerking verkopen nu een aantal grote supermarkten hun ijsjes. Onder andere Mangusa, Bon Bini Supermarket en Esperamos.

De eigen namen aan verbonden

Daphe-nee en Jean-dy hebben zelf de naam voor hun producten bedacht. Een combinatie van hun eigen namen. Rose en blauw zijn hun favoriete kleuren. Zij zijn terug te vinden in het logo en op de bakjes ijs.
De ijsjes worden gemaakt met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Vers fruit én natuurlijk met liefde. En dat is te proeven!

Een slimme zet was de “drive thru tasting’s” die zij in mei en juli 2021 organiseerden bij 2 grote supermarkten. Vanwege Covid-19 kon er door publiek op een veilige manier geproefd worden.
Op de Facebook pagina van DEJA’s Homemade Ice Cream is een link waarmee je het ijs kan bestellen. Het kan ook worden bezorgt.

Deja's Homemade Ice Cream

Deuren geopend

De promotie campagne van Flow heeft voor hen de deuren geopend. Ze zijn nu over het hele eiland bekend. Leuk detail is dat Appartementen BlouBlou Curaçao er ook aan bijgedragen heeft!
Op 18 november 2021 is DEJA’s Homemade Ice Cream genomineerd door de MCB Bank als “Futuro Briante 2021”.

Dus, als jullie een volgende keer op het eiland zijn, ga naar één van de supermarkten. Of  bestel via hun Facebook pagina een paar van die heerlijke ijsjes!

Geschreven : 21 december 2021