P1010539_bw

Daaibooi

Op ongeveer 40 autominuten rijden van BlouBlou ligt, achter het mooie kerkje van Sint Willibrordus, het idyllische strandje Daaibooi.
Achter het kerkje ga je bij de t-splitsing linksaf en rij je eerst over een heuvelachtige weg totdat je de afslag tegenkomt naar Corel Estate. Hier ga je gewoon rechtdoor en na 2 kilometer rij je als het ware het strand op.

Daaibooi heeft ruime parkeergelegenheid

Rechts voor het strand heb je ruime parkeergelegenheid. Aan het eind van dit parkeerterrein links bevindt zich een gebouwtje.
In dit gebouwtje, dat hoognodig een opknapbeurt nodig heeft, bevinden zich toiletten en een snackbar.
Onder de luifel is een zitgelegenheid, en kijk je zo het strand over richting de azuurblauwe zee. Veel suikerdiefjes kwetteren er lustig op los, en er lopen kippen met kuikentjes en hanen los over het strand.

Daaibooi

Daaibooi Kees

Kees is de uitbater en hij pacht het terrein en het gebouw van de overheid. Het is een markant figuur die op onregelmatige tijden even langs komt om de voorraden aan te vullen en om te kijken of alles wel goed gaat. Zijn slogan “Het leven is mooi bij Kees op Daaibooi” prijkt dan ook in mooie kleuren aan de muur.
Als je een witte pick-up ziet rijden met het nummerbord “KEES 2”, dan is hij dat.
Kees heeft ook personeel. Vroeger was dat een Curaçaose dame, groot postuur en grote zwarte doordringende ogen, nu is het haar zoon die ervoor zorgt dat de bedjes uitgegeven worden en de snackbar kan draaien. Alles gaat er op z’n Curaçaos, maar wel efficiënter dan vroeger.

De gezellige dame van de snackbar

Leuke anekdote van een onfortuinlijke Amsterdammer

Nog een leuke anekdote over hoe het er zo’n 10 jaar geleden aan toe ging bij de snackbar, in het Curaçaos Snek genoemd.
Het was rond het middaguur en de eerder genoemde Curaçaose dame stond in de snackbar. Achter de toonbank staan de koelkasten met drankjes en ijs en links is een tweede ruimte waar de keuken is.
Mensen hadden duidelijk trek en het werd steeds drukker voor het loket.

Ik had al gezien dat de dame de klanten één voor één hielp. Het zal dus nog wel even duren voordat ik mijn bestelling kon doorgeven. Geeft niet want we hebben toch vakantie.

De onfortuinlijke Amsterdammer

Komt er een man achter ons staan met een duidelijk Amsterdams accent. “Verrek, se hebben hier ook broodjes kroket en friet”, meldde de man aan de andere wachtenden. “Ja hoor, het is hier net Zandvoort”, zei één van de andere wachtenden terug. Het was wel komisch, duidelijk de eerste keer hier op het strand. Na een paar minuten begon de meneer met het Amsterdamse accent een beetje ongeduldig te zuchten. “Jesus, het duurt wel lang hier, pffffff”, zei hij een beetje geërgerd toen hij zag dat de volgende bestelling door de Curaçaose dame werd opgenomen en zij weer in de keuken verdween om het te maken.

Na 3 minuten kwam de Curaçaose dame uit de keuken met een bestelling en maakte de meneer met het Amsterdamse accent een grote fout. Hij zei tegen de Curaçaose dame; “Zeg wijffie, we hebben allemaal honger, kun je niet sneller werken?”. Ik denk “o, o, dat gaat niet goed……..”.
De Curaçaose dame legt rustig haar schrijfblokje en pen neer, zet haar beide handen demonstratief in haar zij, en kijkt de meneer met het Amsterdamse accent strak aan. Haar donkere ogen wijd open gesperd bleef zij de meneer aankijken zonder nog iets te zeggen. Als blikken konden doden dan lag de meneer met het Amsterdamse accent nu wel levenloos op de grond.

Gelukkig voelde deze meneer zijn plek en zei daarna alleen nog maar aardige dingen die zijn bestelling niet meer in de weg zouden staan.
Na 15 minuten liep hij met zijn bestelde etenswaren naar zijn plekje op het strand. 😊

Slim trucje

Werken is eigenlijk maar onzin volgens Kees en daarom heeft hij een slim trucje bedacht om niet te veel met de strandbedden te moeten slepen; “Een bedje kost 10 gulden en als je hem terugbrengt krijg je 5 gulden terug”.
Op het strand staan een tiental palapa’s en voldoende (palm) bomen om een schaduwplekje te vinden.

Daaibooi

Het is ongeveer 100 meter breed en aan beide kanten omzoomd door rotsen. Het is raadzaam om waterschoenen te dragen als je de zee in gaat. Naast het fijne witte zand liggen er ook veel koraal stenen.
Het water is heerlijk en redelijk helder om een mooie snorkeltocht te maken.
Ook is er naast de snackbar een duikschool en kun je eventueel een mooie (proef) duik maken.

Voor een heerlijk relaxte stranddag ga je naar Daaibooi. Probeer er wel op tijd te zijn voor een mooi plekje, arriveren tussen 9 uur en half 10, de snackbar gaat om 10 uur open (worden alle strandbedjes ook uitgegeven).

En….., als je een kopje koffie besteld, krijg je er gratis een speculaasje bij! 😊

Geschreven : 9 maart 2020

Koffie Kees