Creativiteit bij BlouBlou

Creativiteit

Een vakantie op Curaçao biedt veel mogelijkheden. Creativiteit is een belangrijke factor door de combinatie van zon en de heerlijke temperatuur. Dit levert veel ideeën op om de tijd op het eiland door te komen.

Wij noemen een paar mogelijkheden: zonnen, zwemmen, snorkelen, duiken, dansen, wandelen en kajakken. Maar ook mountainbiken, windsurfen, kitesurfen, parachutespringen, bergbeklimmen of musea bezoeken. Of wat dacht je van een terrasje pakken, je culinair laten verwennen, een casino bezoeken of schepen kijken. Of van winkelen, zeilen, zeevissen, zwemmen met dolfijnen, cocktails drinken of happy-hours langsgaan. Ook kun je gaan lezen, schilderen, schelpen zoeken, motorboot huren, quad rijden door de wildernis, motorrijden of krioyo eten.  Kortom, eindeloos veel mogelijkheden!

Gasten van ons voegden aan dit rijtje nog iets nieuws toe: mobile maken van drijfhout en koraalstenen.

Creativiteit mobile

De kusten van Curaçao liggen bezaaid met stukken afgestorven koraal. Ook veel drijfhout dat door de stroming op de kusten aanspoelt.

Sommige stukken koraal bevatten van nature een gaatje om bijvoorbeeld een draadje doorheen te steken. Nog wat creativiteit erbij en van het hout en de stenen maak je een mooi en evenwichtig mobile!

Marja en Jan, hartelijk dank voor jullie creatieve bijdrage!!

Creativiteit mobile

Een andere creativiteit hier op het eiland is Gladys Art. Gladys schildert op drijfhout. Voor klanten schildert zij in opdracht alles: naambordjes, logo’s, of zomaar iets kleurrijks met tekst.

Gladys heeft voor ons drie bordjes geschilderd; het waarschuwingsbord bij het zonnedek voor gladheid wanneer de tegels nat zijn, en de twee naambordjes voor onze appartementen.

Op de twee laatstgenoemde komen we binnenkort nog terug!

Geschreven : 5 maart 2015