Bloembaki

Bloembaki

Na de opening op 19 november jongstleden hebben al diverse gasten Appartementen BlouBlou Curaçao bezocht. Wij hebben al zitten brainstormen over een bloembaki.

Het zwembad is regelmatig in gebruik en genieten de gasten van het buitenzijn.

Het leven op Curaçao vindt zoals gewoonlijk buiten plaats.

Wij zitten ook graag buiten op onze porch en hebben dan zicht op een groot deel van het terrein en zwembad. Privacy voor onze gasten vinden wij ook belangrijk.

Daarom hebben wij bedacht een plantenbak te gaan maken tussen onze porch en het zwembad, uiteraard met doorgang omdat wij ook wel eens een plonsje willen maken.

Hector, onze zwembadbouwer, heeft deze taak aangenomen en laat de plantenbak, “bloembaki” voor de Curaçaoënaars, nu door zijn vakmensen metselen. Morgen verwachten zij met deze klus klaar te zijn en kunnen wij met de afwerking beginnen. Aan de buitenkant wit geschilderd, en daarna de planten er in.

Hier heeft Alja ideeën over, en die zullen een fraai resultaat gaan opleveren!
Zo vind zij palmbomen erg mooi en komen ook goed uit in de symetrie van onze woning. Ook vind zij oleanders erg mooi. In vroegere vakanties reden wij in Spanje over snelwegen met tussen de rijbanen kilometers lange stroken oleanders. Ze zijn er in diverse kleuren.
Nu maar hopen dat de kwekers op het eiland ook oleanders hebben.

Geschreven: 16 december 2014