Bananenbomen

Bananenbomen

Vrienden van ons zeiden al enige tijd geleden “kom eens langs dan kunnen jullie wat stekjes van onze bananenbomen meenemen voor jullie tuin”.

Niet van gekomen totdat wij afgelopen vrijdag de week hielpen uitluiden op het Wilhelminaplein in Willemstad, en wederom de vraag werd gesteld de stekjes op te halen. Gelijk maar een afspraak gemaakt rond koffietijd vanochtend.

Zo gezegd, zo gedaan.

Nadat wij eerst onder het genot van een lekker kopje koffie weer wat hadden bij gekletst, gingen wij de tuin in.

Vele stekjes waren er aanwezig rond blauwe Agave’s, Bromelia’s en veel andere stekelige planten. Die mochten wij allemaal meenemen.

Achter in de tuin staan ook enkele bananenbomen waarvan degenen die bakbananen opleveren ook allerlei jonge scheuten om zich heen hadden staan. “Daar mogen jullie ook wel een paar van meenemen, als je dat leuk vindt”.

Nou, dat was niet tegen dovemans oren gezegd!

Ik had altijd al geroepen: “als wij in de tropen komen te wonen, komen er bananenbomen in de tuin”.

De kofferbak van de auto was na één uurtje hard werken helemaal afgevuld met talloze stekjes, ook drie stekken van de bananenbomen.

Zoals de vriend altijd pleegt te zeggen “met klotsende oksels”, maar ook met diverse opgelopen bebloede wonden van de scherpe stekels van de meeste planten, reden wij zeer voldaan weer huiswaarts.

De middag hebben wij voor het grootste deel besteed aan het planten van de stekjes en het fatsoeneren van de plek waar de bananenbomen nu geplant zijn. Een zonnige plek en redelijk beschut tegen de wind.

Zo, nu flink water geven en hopen dat de bananen snel zullen komen!

Geschreven : 31 maart 2015

Bananenbomen