Asociaal

Een bijdrage van gasten : Asociaal?

In februari 2020 boekten wij een vakantie van bijna 3 weken naar Curaçao in januari 2021. Tickets gekocht bij de KLM en via Google terecht gekomen bij BlouBlou. De website zag er goed uit, het email-contact liep erg prettig en gelukkig was er nog ruimte. Na de bevestiging van de reservering zou het nog 11 maanden duren, maar eerdere vakanties op Curaçao waren zo goed bevallen dat het wachten de moeite waard was. Wel kwam het gevoel boven dat het asociaal zou zijn om te reizen.

Alles liep anders

Niemand had toen voorzien dat het op allerlei vlakken anders zou lopen door de coronaproblematiek; lock-downs, reisbeperkingen etc. Iedereen heeft het meegekregen en natuurlijk volgden ook wij de ontwikkelingen op de voet. Toen Curaçao ongeveer een maand voor ons geplande vertrek vanuit Nederland van code geel naar code oranje ging, hebben we telefonisch overleg gehad met Roel waarbij wij afspraken dat we het nog even zouden aankijken. De aantallen besmettingen op Curaçao werden minder, de maatregelen leken te helpen. Maar in Nederland was het andersom: meer besmettingen en meer mensen die zich onvoldoende aan de maatregelen gingen houden. Wij zaten met een dilemma, wat zouden we gaan doen? Niet noodzakelijke reizen werden afgeraden en zelfs als asociaal bestempeld, maar wat is er op tegen om naar een relatief veilig onderdeel van het Koninkrijk te vliegen met een geldige positieve PCR-test op zak? Om een lang verhaal kort te maken, wij zij  gegaan maar wel met een licht gevoel van burgerlijke ongehoorzaamheid ofwel asociaal.

Hartelijke ontvangst

Na aankomst op Curaçao werd ons gevoel al snel anders. De ontvangst bij BlouBlou door Alja en Roel was hartelijk, de bungalow tiptop in orde, het weer is heerlijk, de besmettingscijfers blijven laag en de maatregelen op het eiland zijn tijdens ons verblijf verruimd. Wij voelen ons relatief veilig hier, veiliger als in Nederland.

Asociaal muurschilderingen

En waar we voor kwamen, is er nog steeds: een mooi eiland met fijne strandjes, relaxte atmosfeer,  prima klimaat, lekker eten etc..

Nauwelijks veranderd

Curaçao lijkt vergeleken met 3 jaar geleden nauwelijks veranderd. Je stapt in de auto en je weet de weg, het verkeer is zoals vanouds, de supermarkten en andere winkels goed gesorteerd. Wat wel opvalt is hoe weinig toeristen er zijn. Lekker rustig kan je natuurlijk zeggen, maar het is te rustig. Net als in Nederland heeft ook dit land te lijden van de situatie, maar omdat het land leeft van toerisme komt het dubbel hard aan. Hopelijk komt ook dat snel weer goed.

Asociaal kunstenaars op straat

Wij hebben tot nu toe de gebruikelijke tripjes gemaakt: Westpunt, Grote en Kleine Knip, Lagun, Porto Marie, Cas Abao, Pirate Bay, St. Barbara en niet te vergeten Willemstad. Op advies van andere gasten van BlouBlou hebben we de muurschilderingen in het gebied rond de synagoge bekeken en zagen de artiesten daar ook aan het werk. Erg de moeite waard.

Favoriete strand

Ons favoriete strandje is nog steeds Koko’s op Jan Thiel Beach, vooral ook omdat het op loopafstand is. Lekkere strandbedden, heerlijke cappuccino en prima lunchgerechten! Ons ritme is goed lunchen buiten de deur en meestal zelf avondeten maken in de bungalow.

Pontjesbrug in Willemstad

Tip

In aansluiting op de vorige nieuwsbrief van Roel over zijn “biergenot” hebben we nog 1 tip: zet een paar bierglazen in de vriezer en drink je eerste biertje uit een bevroren glas: heerlijk!

Vanwege de omstandigheden hier op Curaçao en in Nederland hebben wij ons verblijf bij BlouBlou verlengd. Dat kon omdat er een afzegging was. Normaal gesproken zit het vol natuurlijk. Wij kijken nu al uit naar een volgende vakantie op Curaçao. Jammer dat er bij BlouBlou maar 2 bungalows zijn, want het animo is groot. Maar juist de kleinschaligheid van BlouBlou en de persoonlijke aandacht van Alja en Roel maken dat het hier zo goed toeven is......... .

Nathalie en Bert

Geschreven : 2 februari 2021